Dozatoarele de smantana sunt adesea folosite in bucatariile profesionale si in gastronomie, dar si in gospodariile particulare. Cu ajutorul dozatoarelor de smantana este posibil sa se produca smantana proaspata relativ usor si rapid, sa se pregateasca diferite creatii de desert sau sa se produca mousse savuroasa de ciocolata.

Printre dozatoarele de crema sunt disponibile modele care permit utilizarea doar a lichidelor reci. Exista insa si modele disponibile care pot fi folosite pentru a lucra cu sosuri si lichide calde. In cele ce urmeaza vei afla ce functii are un dozator de crema si pentru ce pot fi folosite.

In cele ce urmeaza, veti afla la ce sa aveti grija cu dozatoarele de crema. De asemenea, explicam diferentele individuale dintre diferitele produse. In plus, oferim sfaturi despre curatarea corecta a aparatelor de crema si cantitatea optima de umplutura.

Ce este un dozator de crema

Frisca proaspat batuta este adesea folosita pentru a decora sau rafina deserturile, tartele si prajiturile. Este nevoie de mult timp pentru a bate frisca cu mana sau cu ajutorul unui mixer. In plus, sunt necesare mai multe ustensile pentru ca astfel sa se poata face smantana proaspata.

Utilizarea unui dozator de crema face ca prepararea sa fie relativ usoara si rapida. Urmatoarele denumiri pentru producatorii de crema sunt comune:

• Frisca
• Sifon pentru smantana
• Pulverizator de crema
• Dispozitiv pentru crema
• Producator de crema
• Masina pentru frisca
• Dozator de crema

Cu ajutorul acestor aparate, aromele si ingredientele se pot determina singuri: Cremele, preparatele calde, smantana si mousse-ul se prepara fara a folosi conservanti. Puteti determina gustul dupa cum doriti si individual, adaugand cacao, zahar vanilat si alte arome.

Modul in care functioneaza

Cu ajutorul acestor aparate se pot face relativ rapid frisca proaspata si alte preparate. Aici este folosit un propulsor numit protoxid de azot sau N20 pe scurt. Crema se prepara in crema dupa cum urmeaza:

1. Umpleti recipientul cu frisca cu smantana lichida.
2. Pozitionati sigiliul, apoi inchideti capacul recipientului.
3. Introduceti cartusul de gaz in suportul pentru capsule si atasati-l la aparatul de crema.
4. Ascultati un scurt suierat cand desurubati suportul pentru capsule. Daca acest suierat nu se aude, gazul nu curge in aparatul de crema. Posibil cartusul de gaz este gol.
5. Acum cremierul trebuie agitat energic. Crema este acum tare si o puteti pulveriza folosind atasamente.
6. In functie de model, exista fie o parghie, fie un buton pentru portionare sau dozare. Orificiul de pulverizare trebuie sa fie intotdeauna indreptat in jos atunci cand este utilizat.

7 thoughts on “Dozator de crema

  1. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele si a sustinut punctul sau de vedere. Articolul este bine structurat si usor de parcurs, iar informatiile oferite sunt relevante si bine documentate. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de subiect.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre acest subiect si mi-a deschis perspectivele asupra acestui domeniu. Autorul a abordat subiectul intr-un mod clar si concis, facilitandu-mi intelegerea acestuia.

  3. Am fost impresionat de diversitatea tipurilor de narghilele prezentate in articol, precum si modul de functionare al acestora. De asemenea, informatiile despre istoricul narghilelei au fost foarte interesante si mi-au deschis perspectiva asupra acestei traditii.

  4. Articolul este foarte detaliat si ofera informatii interesante despre beneficiile folosirii narghilelei. Mi-a placut faptul ca au fost prezentate si riscurile asociate cu fumatul acestui dispozitiv. Este important sa fim constienti de efectele negative asupra sanatatii pentru a lua decizii informate.

  5. Sunt de acord cu autorul articolului ca este important sa existe o educatie constanta asupra riscurilor consumului de hookah. Trebuie sa fim constienti de impactul negativ pe care il poate avea asupra sanatatii noastre si sa luam masuri pentru a ne proteja impotriva acestor riscuri.

  6. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol despre hookah. Nu stiam ca exista atat de multe tipuri de arome disponibile pentru narghilea si ca acest obicei este atat de popular in randul tinerilor. Totodata, am fost impresionat de statisticile prezentate legate de efectele nocive ale fumatului.

  7. Articolul este foarte interesant si informativ. Mi-a placut modul in care au fost prezentate informatiile despre beneficiile hookah-ului si riscurile asociate consumului acestuia. Este important ca oamenii sa fie constientizati asupra efectelor negative pe termen lung ale fumatului de narghilea.

Comments are closed.